Region Gotland Jobb Skolläkare

Observera att sista ansökningsdag har passerat

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Arbetsuppgifter
Som skolläkare kommer du att arbeta tillsammans med kompetenta skolsköterskor med bl.a. riktade insatser inom elevhälsans medicinska insats program för hälsobesök och hälsoundersökningar och konsultativt gentemot andra yrkesgrupper i barn- och elevhälsan samt skolans övriga personal. I tjänsten ansvarar du för medicinska bedömningar och medverkar till utredningar av barn och ungdomar med svårigheter i skolan. Arbetet bedrivs i nära samarbete med hälso- och sjukvårdens olika verksamheter för barn och ungdomar.

Elevhälsans medicinska insats på Gotland är välutbyggd och ingår i den samlade, förvaltningsgemensamma barn- och elevhälsan tillsammans med skolsköterskor, psykologer, kuratorer och vissa specialpedagoger. Chefen för barn- och elevhälsan är verksamhetschef för elevhälsans medicinska insats.

Det finns i Region Gotland en uttalad målsättning att vidareutveckla samverkan över förvaltningsgränserna. Elevhälsans medicinska insats omfattar samtliga skolformer. Det finns en skolöverläkartjänst och en skolläkartjänst.

Kvalifikationer
Specialistkompetens i barn- och ungdomsmedicin alternativt barn- och ungdomspsykiatri eller annan specialistutbildning. Körkort och egen bil erfordras.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort och tillgång till bil erfordras.

Om Region Gotland
Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Information
Anställning

Arbetsplats
Barn- och elevhälsan, Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Deltid, syssgrad enligt ök
Tillträdesbeskrivning
Tillträde enligt ök

Antal tjänster
1

Kontakt
Maria Benczy
Chef barn- och elevhälsan
0498-269420

Lina Hedenius
Skolöverläkare
0737-658297

Arbetsgivarens referensnummer
A721401

Sista ansökningsdatum
2017-10-29

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på lakarjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2017-10-12

Observera att sista ansökningsdag har passerat

Nyckelord:


Dela med dig av "Skolläkare, Region Gotland" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens övriga annonser
Inga annonser funna

Sista chansen

Här är alla jobberbjudanden vars ansökningstid går ut idag eller imorgon. Överläkare Visa alla
TiohundraRegion Gotland